Programma side-event met data, onderwijs, sport en spel

[Nieuws]

Vandaag hebben we een klap gegeven op de programmering van het side-event. We combineren inhoud met sport en spel. Daarom starten we om 10:00 met een seminar over data en onderwijs van Ralph Rusconi, onderzoeker op het gebied van onderwijs bij de gemeente Amsterdam. Hij zal jullie op het begin van de dag nog wat extra inzichten kunnen verschaffen in toffe vraagstukken en coole datasets op het gebied van onderwijs en kansenongelijkheid.

schoolboekappel

Vanaf 12:00 wordt er twee keer ‘levensecht gamen’ verzorgd door gymjuffen of meesters van de organisatie Sport Eventjes. Speciaal voor jullie als deelnemers hebben ze een programma ontworpen waarbij sport (nou ja, bewegen) en spel gecombineerd worden tot levend PacMan of levend Mariokart. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Doe mee en vergeet vooral je gymschoenen niet! Na één keer niet genoeg? Om 13:45 wordt dit nogmaals aangeboden.

Om 16:30 gaan we in gesprek met een aantal jongeren uit de wijk Nieuw-West, waar het Calvijn College ook gevestigd is. Nieuw-West is een gevarieerde wijk, waar kansenongelijkheid aan de orde van de dag is. Wat zeggen deze jongeren over kansenongelijkheid in hun buurt en leven? Laat je inspireren en zie waarvoor je meedoet aan het hacken van de valse start. Doorlopend kun je een balletjes trappen bij het tafelvoetbal of duiken in een game bij één van de twee Playstation 4 consoles.

Hack jij de Valse Start?

Op 3 maart 2018 vindt Hack de Valse Start plaats. Tijdens deze hackathon gaan we met open onderwijs data aan de slag om kansenongelijkheid in het onderwijs beter te kunnen signaleren en eventueel aan te pakken. Doe je mee?Icons: Freepik from www.flaticon.com

‘Next STEP’ wint hackathon over kansenongelijkheid

[Nieuws]

‘Next STEP’ heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de hackathon Hack de Valse Start 2018. De toepassing maakt het mogelijk om als leerling rechtstreeks terugkoppeling te geven aan je docent over wat je moeilijk vindt aan het huiswerk. De jury prees het winnende team vanwege de innovatieve invalshoek van de app. Een diverse groep van   >

Tools, hulpmiddelen en technologieën voor datavisualisatie

[Nieuws]

Er zijn veel data beschikbaar op het gebied van onderwijs en kansenongelijkheid. Tegelijkertijd ontbreekt er veel informatie en inzicht. Dat maakt het voor mensen die invloed hebben op het beleid niet eenvoudig. Daarvoor zijn oplossingen nodig. Hoe kun je op een eenvoudige manier data die beschikbaar zijn, visualiseren en interpreteren? Hieronder vijf handige tool-tips. 1.   >

Infographic kansenongelijkheid Voortgezet Onderwijs

[Nieuws]

Data visualiseren is een van de uitdagingen tijdens Hack de Valse Start. Open State Foundation heeft samen met Jaap Nauta een deel van de datasets die beschikbaar zijn gevisualiseerd, inclusief wat er in die datasets te vinden is. Het voortgezet onderwijs in Nederland is onderverdeeld in vier richtingen: praktijkonderwijs, voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo), hoger algemeen   >

Infographic kansenongelijkheid Primair Onderwijs

[Nieuws]

Data visualiseren is een van de uitdagingen tijdens Hack de Valse Start. Open State Foundation heeft samen met Jaap Nauta een deel van de datasets die beschikbaar zijn gevisualiseerd, inclusief wat er in die datasets te vinden is. Metrokaart kansenongelijkheid Het resultaat is een metrokaart ‘kansenongelijkheid’, met verschillende zones: de dataset-, de factor- en de   >